Wie voert de screening uit?

Wie voert de screening uit?

Dienst Justis is de screeningsautoriteit. Zij zijn onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. U kunt uw VOG-aanvraag in de basis op twee manieren bij Dienst Justis neerleggen. Dit kan via de gemeente of online.

Via de gemeente

Een VOG-aanvraag kunt u via de gemeente indienen door een afspraak te maken met de gemeente waar u ingeschreven staat. U zorgt ervoor dat u een VOG-aanvraagformulier uitgeprint meeneemt. Dit formulier dient te zijn ingevuld door de opdrachtgever. Ter plekke wordt u gevraagd om te betalen voor de verwerking en de screening door Dienst Justis. U kunt het bedrag pinnen en bij de meeste gemeenten ook contant betalen. De kosten zijn €41,35 en u krijgt hiervan een bon. Bewaar deze goed. In overleg kunt u bij de meeste opdrachtgevers of werkgevers de kosten declareren. De VOG ontvangt u in de meeste gevallen binnen 4 weken thuis.

Terug naar FAQ

Online VOG aanvragen

Een online VOG-aanvraag start u door het online formulier in te vullen. Dit duurt vaak niet langer dan een minuut. U heeft hiervoor niet een ingevuld formulier van de opdrachtgever of werkgever nodig. Na het invullen wordt u gevraagd om €7,50 te betalen voor de verwerking. Binnen één werkdag verwerkt een specialist van ons uw aanvraag. Hierna ontvangt u mail van Dienst Justis. Controleer en bevestig de VOG-aanvraag met uw DigiD en betaal €33,85 aan Dienst Justis voor de screening. Van de eerste transactie krijgt u een factuur en van de tweede een eenmalige pdf. De totale kosten bedragen €41,35. Bewaar de twee documenten goed, omdat u in overleg met de meeste opdrachtgevers of werkgevers de kosten kunt declareren. De VOG ontvangt u, mits door Dienst Justis goedgekeurd, binnen 2 weken thuis.

Start VOG aanvraag

Binnen 1 minuut uw VOG aanvraag geregeld

Direct online uw VOG aanvragen zonder
afspraak of de gemeente?

Met meer dan 15 jaar ervaring in dienstverlening regelt VOGdesk.nl uw aanvraag veilig en snel.