VOG Schietsport

VOG Schietsport

Wanneer u zich wilt gaan aanmelden bij een schietvereniging, moet u (bijna) altijd een VOG aanvragen. Dit geldt ook voor bij de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie ook wel bekend als KNSA. Nadat u de VOG heeft, moet deze worden toegevoegd bij het mutatieformulier.

Terug naar FAQ

De VOG aanvragen via de gemeente

Uw VOG-aanvraag voor schietsport kunt u indienen via de gemeente. U dient hiervoor van te voren een afspraak te maken. Doorgaans kan dit telefonisch of via de website van uw gemeente. Van te voren laat u de papieren voor de VOG-aanvraag invullen door iemand van de schietvereniging. Het ingevulde formulier levert u in bij de publieksbalie. Hierna zal u worden gevraagd om €41,35 te betalen. Dit kan met de pinpas en in de meeste gevallen ook contant. Dienst Justis voert de screening uit. Doorgaans kunt u de VOG, mits goedgekeurd, binnen 4 weken thuis verwachten.

Online de VOG aanvragen

De VOG voor schietsport kunt u ook online aanvragen. In de meeste gevallen duurt dit minder dan 1 minuut. U vult uw persoonsgegevens in en geeft aan of de VOG voor de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV) is of voor een schietvereniging. Als u schietvereniging selecteert, dient u de gegevens van de schietvereniging in te vullen. Hierna rondt u de VOG-aanvraag af met een betaling van €7,50. Dit kan met iDEAL, Paypal of Creditcard. U ontvangt vervolgens binnen 1 werkdag mail van Dienst Justis. In de mail staat een link en een unieke code. De code is 30 dagen geldig. Met de link en code kunt u de aanvraag afronden. U dient uw identiteit te bevestigen met uw DigiD, waarna u om een betaling van €33,85 wordt gevraagd. Deze betaling kan enkel met iDEAL. Nadat u deze betaling heeft voldaan, start Dienst Justis de screening. Voor een totaalbedrag van €41,35 heeft u de VOG, mits goedgekeurd door Dienst Justis, doorgaans binnen 2 weken thuis.

VOG voor Schietsport aanvragen

Binnen 1 minuut uw VOG aanvraag geregeld

Direct online uw VOG aanvragen zonder
afspraak of de gemeente?

Met meer dan 15 jaar ervaring in dienstverlening regelt VOGdesk.nl uw aanvraag veilig en snel.