Kan ik VOG aanvragen bij de gemeente?

Kan ik VOG aanvragen bij de gemeente?

Een VOG aanvragen bij de gemeente is zeker mogelijk. Dit was tot enkele jaren geleden de gebruikelijke weg. Ondertussen kunt u eenvoudig en snel uw VOG online aanvragen.

VOG inleveren bij gemeente?

De VOG vraagt u aan door het VOG-aanvraagformulier bij de gemeente in te leveren. De VOG inleveren bij de gemeente is nooit nodig.

VOG online aanvragen

Online uw VOG aanvragen kunt u direct regelen zonder een VOG-aanvraagformulier van de werkgever. U vult uw persoonsgegevens in en die van de werkgever. Indien u niet weet welk profiel u moet selecteren, dan zullen wij u helpen met het maken van de keuze. Hierna betaalt u een bedrag vanaf €7,50 via iDEAL of Paypal. Binnen één werkdag ontvangt u mail van Dienst Justis. In de mail staat een unieke code en een link om uw VOG-aanvraag af te ronden. Bevestig uw identiteit met uw DigiD en betaal vervolgens €33,85 aan Dienst Justis. Na de betaling start Dienst Justis de screening. U heeft voor in totaal €41,35 de VOG in de meeste gevallen binnen 2 weken thuis.

Start VOG aanvraag

VOG bij gemeente aanvragen

De VOG aanvragen bij de gemeente kunt u doen bij de gemeente waar u ingeschreven staat. U maakt eerst een afspraak. In de meeste gevallen kan dit telefonisch en anders online of via het loket. U dient bij de afspraak een vooraf ingevuld VOG-aanvraagformulier mee te nemen. Het formulier moet door de werkgever zijn ingevuld. Neem ook een geldig legitimatiebewijs en een pinpas of contant geld mee. Als u jonger bent dan 18 jaar, dan moet u een schriftelijke toestemming van uw ouder meenemen voor de VOG bij de gemeente. De medewerker bij de gemeente controleert uw VOG-aanvraag en vraagt u vervolgens om €41,35 te betalen. Na de betaling zal Dienst Justis de screening starten. Een VOG bij de gemeente aanvragen duurt gemiddeld 4 weken totdat u de VOG thuis ontvangt.

Terug naar FAQ

Binnen 1 minuut uw VOG aanvraag geregeld

Direct online uw VOG aanvragen zonder
afspraak of de gemeente?

Met meer dan 15 jaar ervaring in dienstverlening regelt VOGdesk.nl uw aanvraag veilig en snel.