VOG voor het onderwijs aanvragen?

VOG onderwijs

Wanneer u in het onderwijs gaat werken (in het primair, voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs), zult u bij indiensttreding een actuele VOG moeten overleggen. Het mag geen kopie zijn en ook niet ouder dan zes maanden zijn. Dit is wettelijk verplicht.

VOG onderwijs aanvragen

In de meeste gevallen wordt de VOG tijdens de sollicitatieprocedure aangevraagd. Dit is om tijdig te toetsen of de persoon in aanraking is geweest met Justitie voor een strafbaar feit. Er wordt in het onderwijs specifiek gelet op veroordelingen voor zedenmisdrijven of andere strafbare feiten die de uitoefening van een functie in het onderwijs belemmeren.

Direct VOG Onderwijs aanvragen

Online VOG aanvragen

De VOG kunt u online aanvragen. Dit duurt doorgaans niet langer dan 1 minuut. U vult de gegevens in van de onderwijsinstelling en uw persoonsgegevens. Hierna geeft u aan wat uw functie zal zijn en rondt de VOG-aanvraag af met een betaling van €7,50. Binnen 1 werkdag ontvangt u mail van Dienst Justis. Hierin staat een unieke code welke 30 dagen geldig is. U dient in te loggen met uw DigiD om uw identiteit te bevestigen. Tot slot vraagt Dienst Justis om een betaling van €33,85 met iDEAL te voldoen. Na de betaling start Dienst Justis de screening. Mits goedgekeurd, ontvangt u doorgaans de VOG binnen 2 weken thuis voor een totaalbedrag van €41,35.

Controle in het onderwijs

Ieder jaar controleren de instellingsaccountants of VOG’s ontbreken of dat ze later dan de indiensttreding zijn aangeleverd. Als ze dit constateren, dan geeft de accountant dit door aan de inspectie. Hierna wordt om additionele informatie gevraagd en wordt beoordeeld of er verdere onderzoek of handhaving nodig is.

Terug naar FAQ

Binnen 1 minuut uw VOG aanvraag geregeld

Direct online uw VOG aanvragen zonder
afspraak of de gemeente?

Met meer dan 15 jaar ervaring in dienstverlening regelt VOGdesk.nl uw aanvraag veilig en snel.