Wie betaalt de kosten van een online VOG-aanvraag?

Wie betaalt de kosten van een VOG?

De kosten betaalt u eerst zelf. Het kan voor komen dat u de kosten van uw aanvraag kunt declareren bij uw werkgever. Dit is afhankelijk van de organisatie. Ons advies is om dit dan ook met uw werkgever te overleggen.

Van uw eerste betaling ontvangt u van ons een bevestigingsmail met daarin uw factuur. En van de tweede betaling aan Dienst Justis ontvangt u eenmalig een pdf. Deze documenten kunt u gebruiken bij uw eventuele declaratie. 

Terug naar FAQ

Hoe vraag ik een VOG aan bij de gemeente?

Een VOG kunt u aanvragen bij uw gemeente of online. Bij de gemeente zult u eerst een afspraak maken om vervolgens daar langs te gaan. U vult op een formulier de nodige gegevens in en betaalt vervolgens de gemeente en Dienst Justis in één transactie.

Hoe vraag ik online een VOG aan?

Online de VOG aanvragen werkt eenvoudiger en sneller. U hoeft geen afspraak te maken en ook niet de deur uit. Als u online uw VOG aanvraagt, dan betaalt u in twee termijnen.

U vult de gegevens in en betaalt het eerste deel. Daarna ontvangt u binnen 1 werkdag mail van Dienst Justis. Controleer en bevestig uw aanvraag met uw DigiD en betaal het tweede deel aan Dienst Justis. Uw aanvraag is nu definitief. In de meeste gevallen ontvangt u de VOG binnen 2 weken thuis per post.

Start VOG aanvraag

Wie betaalt de kosten van een VOG na de mail van Dienst Justis?

Zodra uw online VOG-aanvraag door ons is verwerkt, komt uw aanvraag bij Dienst Justis. Van hen ontvangt u vervolgens een mail om uw aanvraag af te ronden en uw identiteit te verifiëren met uw DigiD. Hierna wordt u gevraagd een betaling te doen van €33,85. Deze kosten betaalt u eerst zelf. Ons advies is om altijd met uw werkgever te overleggen of u de kosten vergoed kunt krijgen.

Van deze betaling ontvangt u eenmalig een pdf. U kunt deze gebruiken bij een eventuele mogelijkheid om te declareren.

Binnen 1 minuut uw VOG aanvraag geregeld

Direct online uw VOG aanvragen zonder
afspraak of de gemeente?

Met meer dan 15 jaar ervaring in dienstverlening regelt VOGdesk.nl uw aanvraag veilig en snel.