Kan ik werken zonder VOG?

Kan ik werken zonder VOG?

Dit is afhankelijk van de branche en organisatie waar u wilt gaan werken. In sommige branches is het hebben van een VOG verplicht en kunt u niet werken zonder VOG. In de branches, waarvoor niet een algemene verplichting geldt voor het werken met een VOG, wordt het door de organisatie bepaald. De organisatie bepaalt dan of zij medewerkers laten werken zonder VOG of dat een VOG toch nodig is.

Branches en functies waarbij wettelijk een VOG verplicht is

Het is wettelijk verplicht om een VOG te hebben voor taxichauffeurs, onderwijzers, gastouders, pedagogische medewerkers en in de langdurige zorg. Denk daarbij aan hulp bij vervoer, verzorging en verpleging, hulp bij het huishouden, begeleiding in het dagelijkse leven, dagbesteding of bij het wonen in een zorginstelling.

Terug naar FAQ Start VOG aanvraag

Geen VOG en nu?

U heeft geen VOG en nu vraagt uw (toekomstige) werkgever hiernaar. Als u geen strafblad heeft, zult u zeker de VOG krijgen. Als u een strafblad heeft kan het zijn dat een VOG wordt geweigerd door Dienst Justis. Dit is onder andere afhankelijk van de strafbare feit welke u heeft gepleegd, hoe lang dit geleden is en welke functie u wilt gaan beoefenen. Het hoeft niet te betekenen dat u sowieso geen VOG krijgt als u een strafblad heeft. Lees hier verder voor meer informatie.

Binnen 1 minuut uw VOG aanvraag geregeld

Direct online uw VOG aanvragen zonder
afspraak of de gemeente?

Met meer dan 15 jaar ervaring in dienstverlening regelt VOGdesk.nl uw aanvraag veilig en snel.