Ik ben mijn VOG kwijt

Ik ben mijn VOG kwijt en nu?

Door omstandigheden kan het gebeuren dat u de VOG kwijt raakt. Wanneer u de VOG kwijt bent kunt u niet zomaar een kopie of een nieuwe krijgen. De sreening voor het verkrijgen van een VOG is een momentopname, daarom zult u bij verlies opnieuw de VOG moeten aanvragen.

Tijdens de screening voor het verkrijgen van de VOG, wordt er gekeken naar het Justitiële verleden. De VOG is daarom een momentopname en garandeert geen goed gedrag voor het moment ná de screening. Vele instellingen werken om dezelfde reden met periodieke VOG aanvragen. Als u uw VOG kwijt bent zult u helaas opnieuw de VOG-aanvraag moeten indienen. Zo dragen wij allen bij aan een veiligere samenleving.

Het verschilt per organisatie wat zij verwachten wanneer u de VOG kwijt raakt. U kunt daarom het beste overleggen met uw werkgever en vragen naar wat zij verwachten. In sommige gevallen zult u opnieuw de VOG moeten aanvragen. Dit kan dan eenvoudig en snel online. Als u de VOG online aanvraagt, zijn de kosten in totaal €41,35 en het duurt gemiddeld minder dan 2 weken tot u de VOG thuis ontvangt.

Start VOG aanvraag

Ik heb wel een kopie van mijn VOG

In de praktijk wilt de werkgever of opdrachtgever eerst het officiële exemplaar ontvangen, waarna zij zelf eventueel een kopie bewaren. Dit is in de meeste gevallen enkel bedoeld als documentatie om aan te tonen dat er een controle heeft plaats gevonden. Indien u uw originele exemplaar verloren bent en nog wel over een kopie beschikt, zou u dit kunnen overleggen met de werkgever of opdrachtgever.

Terug naar FAQ

Binnen 1 minuut uw VOG aanvraag geregeld

Direct online uw VOG aanvragen zonder
afspraak of de gemeente?

Met meer dan 15 jaar ervaring in dienstverlening regelt VOGdesk.nl uw aanvraag veilig en snel.