Geboortedatum onjuist bij het afronden

VOG-aanvraag online afronden

Zodra u de VOG-aanvraag indient ontvangt u binnen 1 werkdag mail van Dienst Justis om uw VOG-aanvraag af te ronden. In de mail staat een unieke code en een link naar het portaal van Dienst Justis. Ter controle vraagt het systeem ook naar uw geboortedatum.

Geboortedatum is onjuist

In sommige gevallen geeft het systeem aan dat het ingevulde geboortedatum onjuist is. Controleer goed of u uw geboortedatum goed heeft ingevuld. U heeft een beperkt aantal pogingen om uw geboortedatum correct in te vullen. Voert u uw geboortedatum te vaak onjuist in, dan komt de geldigheid van uw unieke code te vervallen waardoor u een nieuwe code nodig heeft om de VOG-aanvraag af te ronden.

Wanneer u er zeker van bent dat u alles correct heeft ingevuld dan zou het kunnen liggen aan een systeemfout van het portaal. Als er op hetzelfde apparaat (pc, smartphone of tablet) wel eens is ingelogd met een DigiD van een ander persoon. Dan leest het systeem een ander geboortedatum waardoor de foutmelding steeds ontstaat.

Oplossing voor geboortedatum onjuist met DigiD

Open de link van Dienst Justis met uw browser in de zogeheten ‘incognito-‘ of ‘priv√©-modus. Door de link op deze wijze te openen, geeft uw browser geen (eerdere) gegevens mee, waardoor het systeem van Dienst Justis geen foutieve gegevens aangeleverd krijgt.

Terug naar FAQ

U moet nog de VOG aanvragen?

U kunt online de VOG aanvragen als ingeschreven bent bij een Nederlandse gemeente en daarnaast over iDEAL en DigiD beschikt.

  • Een online VOG-aanvraag verloopt eenvoudig en snel wanneer het u uitkomt;
  • Geen papieren aanvraagformulier (stempel) nodig;
  • Direct aanvragen zonder afspraak of de deur uit te moeten.

Start VOG aanvraag

Binnen 1 minuut uw VOG aanvraag geregeld

Direct online uw VOG aanvragen zonder
afspraak of de gemeente?

Met meer dan 15 jaar ervaring in dienstverlening regelt VOGdesk.nl uw aanvraag veilig en snel.