Moet je een VOG aanvragen voor stage?

Moet je voor stage een VOG aanvragen?

Een Verklaring Omtrent het Gedrag zul je waarschijnlijk voor het eerst mee te maken krijgen bij je eerste (bij)baan of stage. Een VOG aanvragen voor stage komt geregeld voor. Dit is afhankelijk van je stageplek. Wanneer je stageplek een VOG van je verlangt, heb je het recht om dit af te wijzen. Al is het zeer gebruikelijk dat een werkgever of stageplek om een VOG vraagt. De VOG aanvragen voor stagiaires worden meestal op twee manieren ingediend.

Online VOG aanvragen met DigiD

Het komt vaak voor dat een werkgever de VOG aanvragen voor stagiaires niet zelf regelt. Je kunt dan zelf de VOG aanvragen. Dit kan heel eenvoudig en snel online. Je hebt hiervoor wel een eigen DigiD nodig en het is handig als je stageplek ook aangeeft welk screeningsprofiel benodigd is. Mocht dit onbekend zijn, dan helpen wij bij het maken van je keuze.

Online je VOG aanvragen voor stage kan je ieder moment doen. Je vult de persoonsgegevens in, de naam van de organisatie en de functie die je gaat vervullen als stagiaire. Hierna wordt om een betaling gevraagd van €7,50 voor de verwerking van de VOG-aanvraag. Binnen één werkdag ontvang je mail van Dienst Justis. In de mail van Dienst Justis staat een unieke code waarmee je de VOG-aanvraag moet afronden. Hierbij heb je je DigiD nodig om je identiteit te bevestigen. Daarna vraagt Dienst Justis je om een betaling te doen van €33,85 via iDEAL. Na de betaling start Dienst Justis de screening. Je zult, mits goedgekeurd, de VOG binnen 2 weken thuis ontvangen voor een totaal bedrag van €41,35.

Start VOG aanvraag

VOG aanvragen via gemeente

De VOG aanvragen voor stage kan ook via de gemeente worden ingediend. Hiervoor maak je een afspraak bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Je dient een vooraf ingevuld VOG-aanvraagformulier mee te nemen. Dit formulier moet door de stageplek zijn ingevuld. Bij de gemeente controleren zij het formulier en vragen je om de betaling in één keer te voldoen. Dit kan met de pin en bij de meeste gemeenten ook contant. De kosten voor de VOG-aanvraag via de gemeente is €41,35. Hierna zal de gemeente je VOG-aanvraag voor de stage verwerken. Gemiddeld ontvang je de VOG binnen 4 weken thuis.

Terug naar FAQ

Binnen 1 minuut uw VOG aanvraag geregeld

Direct online uw VOG aanvragen zonder
afspraak of de gemeente?

Met meer dan 15 jaar ervaring in dienstverlening regelt VOGdesk.nl uw aanvraag veilig en snel.