Hoe lang is een VOG geldig?

Hoelang is een VOG geldig?

Het krijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag is een momentopname. U krijgt deze als uw gedrag uit het verleden geen bezwaar vormt voor de werkzaamheden die u gaat uitvoeren. Hoe lang uw VOG als geldig wordt beschouwd, bepaalt de organisatie die een VOG van u verlangt. De VOG geldigheid kan daarom verschillen. In sommige sectoren is het hebben van een VOG (wettelijk) verplicht en kan het van belang zijn dat er periodiek een nieuwe VOG wordt aangevraagd. 

Start VOG aanvraag

Hoelang is een VOG geldig in de zorg?

In de zorg werken vraagt om een nieuwe VOG periodiek. De VOG geldigheidsduur is hier ook afhankelijk van de werkgever. Voordat u (opnieuw) een VOG aanvraagt, is het handig om bij uw werkgever te vragen hoe lang een VOG als geldig wordt beschouwd bij hen. Als u nog in het bezit bent van een VOG kunt u deze door uw werkgever laten controleren voor de geldigheidsduur en de screeningsprofielen waar Dienst Justis u eerder op beoordeeld heeft.

Terug naar FAQ

Hoelang is een VOG geldig voor ZZP’ers?

Als ZZP’er of als particulier kan het voor komen dat u om een VOG wordt gevraagd door een opdrachtgever. In dat geval bepalen zij waar de VOG aan moet voldoen. Een opdrachtgever geeft zelf aan welke screeningsprofielen benodigd zijn en hoelang een VOG bij hen geldig is. Vraag het dus altijd na bij de opdrachtgever. Dit kan betekenen dat u bij een nieuwe opdracht of een andere opdrachtgever wederom een nieuwe VOG moet aanvragen.

Wanneer een nieuwe VOG aanvragen?

In het algemeen wordt vanuit de werkgever gevraagd om een VOG. Zij bewaren uw VOG en houden zelf bij hoelang een VOG geldig is. Een nieuwe VOG aanvragen komt het vaakst voor in de volgende gevallen:

  • Bij een nieuwe werkgever gaan werken;
  • Uw werkzaamheden veranderen;
  • De geldigheidsduur (werkgever bepaalt) verloopt.

Start VOG aanvraag

Binnen 1 minuut uw VOG aanvraag geregeld

Direct online uw VOG aanvragen zonder
afspraak of de gemeente?

Met meer dan 15 jaar ervaring in dienstverlening regelt VOGdesk.nl uw aanvraag veilig en snel.