Hoe lang duurt het totdat ik mijn VOG binnen heb?

Hoe lang duurt het totdat ik mijn VOG binnen heb?

Nadat u uw VOG aanvraag bij ons online ingediend heeft, zet een specialist binnen één werkdag uw aanvraag klaar bij Dienst Justis.

Als u geen strafbare feiten heeft gepleegd, dan kunt u uw VOG in de meeste gevallen binnen 1 tot 2 weken thuis verwachten. U ontvangt bericht per post. Indien u in aanraking bent geweest met Justitie, dan is er mogelijk nader onderzoek nodig. In dat geval wordt er binnen acht weken een beslissing genomen.

U kunt het Ministerie van Justitie en Veiligheid contacteren voor verdere vragen via het telefoonnummer: 088 998 22 00. 

Terug naar FAQ

E-mail van Dienst Justis bevestigen

Hoe lang het duurt voordat u de VOG binnen hebt is mede afhankelijk van hoe snel u de mail van Dienst Justis bevestigt. Zodra een specialist van ons de VOG-aanvraag heeft verwerkt, ontvangt u een mail van Dienst Justis. In de mail staat beschreven dat u de VOG-aanvraag dient te bevestigen met uw DigiD. Controleer de aanvraag voordat u de VOG-aanvraag bevestigt. Als alle gegevens kloppen, kunt u de aanvraag afronden met uw DigiD. Hierna wordt u gevraagd om €33,85 te betalen aan Dienst Justis. Dit zijn de kosten voor de screening. De screening start na de betaling. Geen mail ontvangen van Dienst Justis? Lees hier verder voor meer informatie.

Start VOG aanvraag

Binnen 1 minuut uw VOG aanvraag geregeld

Direct online uw VOG aanvragen zonder
afspraak of de gemeente?

Met meer dan 15 jaar ervaring in dienstverlening regelt VOGdesk.nl uw aanvraag veilig en snel.