Kun je een VOG aanvragen zonder adres?

Kun je een VOG aanvragen zonder adres of vaste woon- of verblijfplaats?

Bij het indienen van een online VOG aanvraag dient u bij een Nederlandse gemeente te zijn ingeschreven. Een VOG aanvragen zonder adres (in Nederland) is doorgaans niet mogelijk.

VOG aanvragen zonder (vast) adres

Als u online de VOG-aanvraag wilt indienen, dient u te beschikken over iDEAL, DigiD en moet u ingeschreven zijn in de Basisregistratie Personen (BRP). U kunt ingeschreven blijven staan bij een Nederlandse gemeente als u minimaal 4 maanden per half jaar in Nederland verblijft. Is het niet mogelijk om u in te schrijven op een woonadres? Het is een optie om u in te schrijven op een postadres. De gemeente beoordeelt wél of het postadres in aanmerking komt voor registratie.

Postadres

Dit is een adres van een ander persoon of een instelling. Met dit adres bent u bereikbaar voor de overheid. Een postbusadres is niet hetzelfde, want u bent hierop niet bereikbaar voor de overheid. Een postbusadres is daarom niet toegestaan als adres voor in de Basisregistratie Personen (BRP). Via de gemeente kunt u zich laten inschrijven via Burger- en publiekzaken. U heeft een schriftelijke verklaring van de postadresgever nodig met een geldig legitimatiebewijs van uzelf en legitimatie (of kopie) van de postadresgever.

Terug naar FAQ

VOG aanvragen vanuit het buitenland

Indien u in het buitenland verblijft en niet meer ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente, dan heeft u geen Nederlands adres waar de overheid u kan bereiken. Hiervoor kunt u contact opnemen met de gemeente waar u voor het laatst stond ingeschreven.

Binnen 1 minuut uw VOG aanvraag geregeld

Direct online uw VOG aanvragen zonder
afspraak of de gemeente?

Met meer dan 15 jaar ervaring in dienstverlening regelt VOGdesk.nl uw aanvraag veilig en snel.