Moet ik een VOG aanvragen voor een Visum?

Moet ik een VOG aanvragen voor een Visum?

In sommige gevallen is het een vereiste om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren bij het aanvragen van een Visum of Emigratie. U kunt eenvoudig en snel uw VOG aanvragen via VOGdesk.nl.

Start VOG aanvraag Visum

Waar kan ik een VOG aanvragen voor Visum?

U kunt uw VOG-aanvraag voor een visum indienen via de gemeente. Hiervoor maakt u een afspraak bij de gemeente waar u ingeschreven staat. Neem een ingevuld VOG-aanvraagformulier mee en een pinpas of contanten voor de kosten. Via de gemeente betaalt u in één transactie €41,35. U kunt uw VOG-aanvraag binnen 4 weken thuis verwachten, mits de VOG wordt goedgekeurd door Dienst Justis.

De VOG aanvragen voor een Visum kunt u ook online indienen. U vult uw gegevens digitaal in. In de meeste gevallen duurt dit niet langer dan 1 minuut. Vervolgens verzendt u de aanvraag en doet een betaling van €7,50 voor de verwerking van de VOG-aanvraag. Binnen één werkdag zet een specialist uw VOG-aanvraag klaar bij Dienst Justis. U ontvangt van hen mail om uw aanvraag te controleren en te bevestigen met uw DigiD. Hierna betaalt u Dienst Justis €33,85 voor de screening. Na betaling start Dienst Justis de screening. Het totaalbedrag voor de aanvraag bedraagt €41,35. U kunt uw VOG, mits goedgekeurd door Dienst Justis, binnen 2 weken thuis verwachten.

Indien u niet meer ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente, dan is het niet mogelijk om uw VOGaanvraag online te regelen. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft hiervoor andere mogelijkheden. Meer informatie vindt u hier. 

Terug naar FAQ

Binnen 1 minuut uw VOG aanvraag geregeld

Direct online uw VOG aanvragen zonder
afspraak of de gemeente?

Met meer dan 15 jaar ervaring in dienstverlening regelt VOGdesk.nl uw aanvraag veilig en snel.